marți, 17 februarie 2009

masti naturale pentru toate tipurile de ten.

Eu personal m-am saturat sa dau banii degeaba pe fel de fel de masti si creme minune de la care m-am ales doar cu cosuri si iritatii.Asa ca am ales mastile naturale,facute in casa,"leacuri babesti" de care sunt mul mult mai multumita.
Am sa expun mai jos masti pentru fiecate tip de ten.

PENTRU TENUL USCAT:
se recomanda bananele, albusul de ou, untul, printre altele. Iata cateva idei pentru a ingriji tenul uscat si/sau ridat:

Masca antirid: paseaza o banana pana devine o pasta apoi aplic-o pe fata pentru 20-30 de minute.

Masca din banana: amesteca o banana cu putin miere si o lingura mare de iaurt. Tine anestescul pe fata timp de jumatate de ora, apoi curata-l cu apa calduta.

Masca din ou: peste un albus de ou batut adauga o lingurita de miere si una de ulei de masline.

Masca din capsuni: amesteca doua-trei capsune foarte coapte cu un iaurt gras sau cu smantana. Aplica masca pe fata timp de 20-30 de minute.

Masca din unt: unge zonele cele mai uscate ale fetei cu un amestec din parti egale de apa si unt, lasa sa actioneze 10-15 minute, apoi spala cu apa calduta.
Pentru tenul gras se recomanda acele fructe si legume care au proprieati astringente si care pot inchide porii.

Masca de mere: o jumatate de mar se da prin razatoare si se amesteca cu o lingurita de miere. Se intinde pe fata si se lasa sa actioneze in jur de 20 de minute.

Comprese cu rosii: avand excelente calitati astringente rosia se poate aplica pe fata ca atare, taiata in felii.

Masca de tarate: doua linguri de tarate se amesteca cu o lingurita de drojdie, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingura de apa. Zonele mai grase se maseaza cu acest amestec.

Masca din malai: o mana de malai se amesteca cu o jumatate de lamiae si un albus de ou. Aceasta pasta se maseaza pe fata apoi se lasa pana se usuca si se indeparteaza cu apa calduta. Este cel mai bun scrub natural.
Desi tenul normal este ideal si, de obicei, lipsit de probleme si el trebuie ingrijit cu aceeasi atentie cu care ingrjim un ten cu probleme. Foarte potrivite sunt urmatoarele amestecuri:

Masca din mustar: o jumatate de pahar de mustar se amesteca cu doua linguri de apa si cateva petale de trandafiri. Compozitia se lasa pe fata timp de jumatate de ora, apoi se clateste cu apa din abundenta.

Masca de papaya: un fruct de papaya se paseaza si se aplica pe fata ca o masca, apoi se indeparteaza dupa 20 de minute. Desi este mai greu de gasit, fructul de papaya este excelent pentru ingrijirea tenului si intra in compozitia multor cosmetice.

Masca din lapte batut: un pahar de lapte batut se amesteca cu zeama a doua lamai. Masca se tine pe fata timp de jumatate de ora apoi se indeparteaza cu apa fierbinte, urmata de un jet de apa rece.

Masca de fructe: dintre toate fructele bananele si capsunele sunt cele mai potrivite tenului normal. Daca te induri sa nu mananci aceste fructe paseaza-le si aplica pe fata pasta obtinuta.

Masca din morcovi: doi morcovi rasi se amesteca cu un galbenus de ou si jumatate de pahar de lapte. Se lasa sa actioneze 20 de minute.

Masti pentru tenul gras:

Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta;
Aplica pe fata o rosie foarte bine coapta, iar dupa 20 de minute o poti indeparta cu apa;
Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta;
Amesteca o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar cu faina de ovaz si un albus de ou batut spuma. Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.


TENUL NORMAL si MIXT:

Se freaca bine un galbenus de ou proaspat cu o lingura de miere, o lingura de zmeura zdrobita si lingura de amidon si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se spala cu apa calduta.
O lingurita de miere, o lingura cu suc proaspat de ananas si o lingurita de tarate de grau.
Se zdrobesc doua felii de pepene galben si doua de mango, se amesteca cu o lingura de smantana dulce si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta.
Se dau prin razatoarea mica cateva felii de papaya si mango si se adauga doua lingurite de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele. Dupa 30 de minute se indeparteaza si se clateste cu apa calduta.
Se amesteca 2-3 linguri de argila alba cu suc proaspat de fructe, pana se obtine o pasta omogena. Se intinde masca pe fata, gat si decolteu, se lasa sa se usuce si apoi se indeparteaza cu apa calduta.
Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua linguri de branza de vaci, pana se obtine o pasta cremoasa. Se aplica masca pe fata, apoi dupa 20 de minute se indeparteaza cu apa calda.
O lingurita ulei de masline, un galbenus proaspat, o lingurita de miere, 100 g argila alba (caolin) si doua picaturi de trandafir.
Se amesteca bine un galbenus de ou proaspat cu doua lingurite de morcov ras fin, o lingurita de amidon si una de miere si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza si se clateste.
Se amesteca 4 linguri de cartofi cruzi rasi fin cu o lingurita de amidon, se aplica si se lasa 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
Se freaca bine doua linguri de miere cu doua linguri de ulei de masline sau de porumb si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 30 de minute se indeparteaza cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel sau galbenele.

Niciun comentariu: