marți, 17 februarie 2009

masti naturale pentru par.


Datorita vopsitului, permanentului, decolorarii si altor “traume” la care este supus parul nostru, ne confruntam cu varfuri despicate, par tern, lipsit de stralucire sau friabil. Il putem ingriji, desigur, cu masti si balsamuri din comert, dar de ce sa nu profitam de tratamentele oferite de natura?

Amesteca un ou cu o lingura de ulei de ricin. Aplica acest amestec la radacini, masand usor. Inveleste-ti capul intr-un prosop pentru a pastra caldura si ramai asa timp de 30 de minute. Spala-ti parul cu sampon, apoi usuca-l si aranjeaza-l ca de obicei. Oul este cel mai eficient balsam natural, iar uleiul de ricin grabeste cresterea parului.

Amesteca jumatate de pahar de ulei de masline cu sase picaturi de ulei essential de rozmarin. Maseaza bine scalpul dar ai grija sa ungi si varfurile. Inveleste-ti capul intr-un prosop si ramai asa jumatate de ora. Spalat-ti parul si aranjeaza-l ca de obicei.

Oulsingur poate fi folosit ca un adevarat balsam de par. Separa albusul de galbenus si bate albusul cu un tel pana se transforma intr-o spuma groasa apoi adauga si galbenusul. Maseaza-ti aceasta spuma in parul curat, dupa spalare, si ramai asa cateva minute. Dupa ce clatesti parul tine-l putin sub un jet de apa rece. Pentru si mai multa stralucire clateste-l cu un litru de apa calaie in care ai dizolvat doua linguri de otet. Nu-ti face griji, mirosul de otet nu va ramane in par.

Niciun comentariu: